×

طب فشاری، انرژی بدن را بهبود می دهد

طب فشاری، انرژی بدن را بهبود می دهد


رفلکسوتراپی یا طب فشاری یک روش درمانی است که در آن بوسیله فشار بر روی نقاط خاصی از بدن توسط انگشت شست یا وسیله ی ساده دیگری، بیماری را درمان می کند.


طب فشاری، انرژی بدن را بهبود می دهد

هدف اصلی طب فشاری، بالا بردن قدرت درمانی بدن است. بر اساس این علم، نقاط خاصی در کف پا و دست وجود دارند که به عنوان نقاط فشار یا نقاط رفکلسی شناخته شده اند.

 

این نقاط از قابلیت بالایی در هدایت انرژی برخوردارند و هر کدام نشانگر یک ارگان خاص مانند قلب و مغز و عملکرد خاصی از هر ارگان می باشند؛ به عنوان مثال نقاط مربوط به مغز در شست پا و نقاط مربوط به قلب در وسط کف پا قرار دارند.

 

با وارد کردن فشار بر روی این نقاط کشش عضلانی از بین می رود، جریان خون و انرژی حیاتی بدن بهبود می یابد، آرامش اعصاب برقرار گشته و عملکرد آن دستگاه خاص بهبود می یابد.

 

شناسایی و تعیین محل این نقاط خاص حاصل میلیون ها بررسی و تحقیق دقیق است. این مطالعات نشان می دهد که بیماری های شایع، نقاط خاصی از بدن را دردناک می سازند که محل دقیق آنها کاملا مشخص است. اگر بر روی این نقاط فشار وارد کنیم، درد کاهش یافته و تسکین می یابد.

 

این نقاط متعاقبا مجموعه کانال هایی را تشکیل می دهند که در سراسر بدن امتداد می یابند. در بعضی قسمت ها، این کانال ها به طرف سطح بدن و در قسمت های دیگر به طرف بخش های عمیق تر و اندام های داخلی بدن امتداد می یابند. این کانال ها جفت هستند و شبکه ای را در بدن به وجود می آورند.

روش های طب فشاری و طب سوزنی بدون استفاده از دارو، مقاومت بدن را نسبت به عوامل بیماری زا افزایش می دهند، بدون اینکه عوارضی داشته باشند

در طب سوزنی نیز از این نقاط فشار استفاده می شود.

تفاوت اساسی طب فشاری با طب سوزنی در این است که در طب سوزنی، این نقاط با فرو کردن سوزن تحریک می شوند، ولی در طب فشاری فقط از فشار آوردن بر کف دست و به ویژه کف پا برای تعادل انرژی و افزایش سلامتی استفاده می شود. این روش به سوزن نیاز نداشته و فقط از فشار انگشتان استفاده می شود.

 

طب فشاری برای درمان ناراحتی های گوناگون مانند استرس و فشار روانی، سردرد، درد گردن و شانه ها، درد پشت، آلرژی، خستگی، بی خوابی، اضطراب، مشکلات گوارشی، گرفتگی عضلانی، سرماخوردگی و درد سیاتیک می تواند مفید بوده و توانایی بدن را در درمان افزایش دهد.

 

طب فشاری یک روش درمانی کمکی است که می تواند همراه با روش های درمانی دیگر، برای درمان مورد استفاده قرار بگیرد، بدون اینکه عارضه ای در پی داشته باشد.

 

در واقع، ریشه تمام بیماری ها حاصل این است که ما بیشتر از نیرو و توان خود فعالیت می کنیم. با ظهور علائم بیماری، بدن برای مراقبت از خود آماده می شود و نیاز به کمک دارد تا در مقابل عوامل گوناگون خارجی مانند ویروس ها و میکروب ها محافظت شود.

 

برای این کار ما از داروهای گوناگون کمک می گیریم تا آن بیماری را از بین ببرند، ولی ممکن است جای دیگری از بدن را تخریب کنند، برای مثال ما برای سردرد، قرص مسکن می خوریم که سردردمان خوب شود، اما مخاط معده مان را از بین می بریم.

روش های طب فشاری و طب سوزنی بدون استفاده از دارو، مقاومت بدن را نسبت به عوامل بیماری زا افزایش می دهند، بدون اینکه عوارضی داشته باشند.

 

با پیشرفت های جدید در زمینه تکنولوژی، در حال حاضر این فشار با دستگاه صورت می گیرد و طب سوزنی با الکترود و بدون فرو کردن سوزن انجام می شود.

 

این نکته را باید در نظر داشت که طب فشاری و طب سوزنی در مورد هر نوع بیماری قابل استفاده نمی باشند، اما در مورد بیماری هایی که قابل درمان می باشند، می توانند روشی بسیار مطمئن و بی ضرر باشند؛ مشروط بر اینکه شخصی که این کار را انجام می دهد، با این روش کاملا آشنا باشد.

 

همان طور که می دانیم تقارن بدن هر شخص با شخصی دیگر تفاوت دارد. بنابراین ممکن است این نقاط رفلکسی از یک فرد به فردی دیگر کمی جا به جا باشند.

 

سبک چینی ها در شماره گذاری نقاط رفلکسی بسیار گیج کننده است، زیرا آنها این نقاط را روی اعضای خاص و با توجه به اندام های داخلی که آنها را کنترل می کنند نامگذاری کرده اند و خواننده برای پیدا کردن یک نقطه روی بازو که نقطه قلب نامیده می شود گیج خواهد شد.

 

برای اجتناب از این سردرگمی بهتر است این نقاط را بر اساس نام عضوی که در آن قرار گرفته اند نامگذاری کنیم، نه بر اساس مراکز عصبی کنترل کننده آنها.

 

یک نکته مهم دیگر این است که در طب فشاری و طب سوزنی، هیچ ماده ای تزریق و یا مصرف نمی شود و فقط با وارد کردن فشار یا سوزن مقاومت بدن افزایش می یابد. به همین دلیل این نوع معالجات هیچ گونه عوارض جانبی و خطری برای بدن ندارند و امروزه این روش ها روز به روز بیشتر مورد توجه افرادی قرار می گیرند که از مصرف داروهای شیمیایی خسته شده اند.

فرآوری: نیره ولدخانی

بخش سلامت زنونه مردونه

منابع:

ماهنامه دنیای سلامت - شماره 33

سایت دکتر علی فرخانی – متخصص طب فیزیکی و توانبخشی

 

مطالب مرتبط:

طب سوزنی در چه مواردی مفید است؟

بادکش درمانی برای رفع درد و خستگی

بالاخره طب سنتی خوب است یا نه؟

کایروپرکتیک چیست؟

از مشت و مال تا ماساژدرمانی

5 293

  •   
  • به اشتراک گذاری :
  • facebook
  •  
  • twitter
  •  
  • کلوب
  •  
  • فیس نما
  •  
  • لینکیداین
  •  
  • googleplus
  •  
  • googleplus
  •  
  • telegram

جستجو هوشمند


جهت جستجو ،نام بیماری و یا قسمتی از مشخصات بیماری را وارد نمایید

مطالب پیشنهادی

آخرین مطالب سلامت



کلیه حقوق این سایت متعلق به داروخانه آنلاین | داروخانه دات نت | داروخانه اینترنتی میباشد.